NOS Nieuws

Il Divo-zanger Carlos Marín (53) overleden

De Spaanse zanger Carlos Marín is op 53-jarige leeftijd overleden. Dat is bekendgemaakt door Il Divo, het populaire zangkwartet waar Marín sinds de oprichting in 2003 onderdeel van was.

"17 jaar lang hebben we met z'n vieren deze ongelooflijke reis van Il Divo beleefd. We zullen onze dierbare vriend missen", schrijven de drie andere zangers - David Miller, Urs Bühler en Sébastien Izambard - in een verklaring.

Vorige week bracht Il Divo al naar buiten dat Marín was opgenomen in het ziekenhuis, waardoor de geplande kerstoptredens in het Verenigd Koninkrijk niet konden doorgaan. "We hopen en bidden dat hij snel herstelt", schreef de muziekgroep toen.

De muziekgroep bracht niet naar buiten waaraan de zanger leed. Volgens sommige Britse media ging het om een coronabesmetting. Hij zou in een ziekenhuis in Manchester in coma zijn gebracht.

Samenwerking Pierre Kartner

Marín werd geboren in de Duitse stad Rüsselsheim. Hij woonde ook enige tijd in Nederland en bracht op zijn achtste zijn eerste soloalbum uit dat werd geproduceerd door Pierre Kartner.

Hij zong ook nummers in het Nederlands, zoals Mama:

Op zijn twaalfde verhuisde hij naar Spanje, waar hij onder meer naam maakte als musicalster.

De grootste successen had hij bij Il Divo. De Britse producer Simon Cowell bracht de vier zangers uit Spanje, Zwitserland, Frankrijk en de VS bij elkaar in 2003. Met een kruising van pop en klassieke muziek verkocht de groep sindsdien tientallen miljoenen albums.

Producer Simon Cowell zegt in een reactie verslagen te zijn door het overlijden van Marín. "Hij hield van het leven. Hij hield van optreden en had altijd zo veel waardering voor de fans die de groep vanaf het begin steunden. Rust zacht Carlos", schrijft hij op Twitter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl