NOS Voetbal

PSV halverwege seizoen eerste na zege bij RKC: 'Trots, het was niet eenvoudig'

Bekijk de samenvatting van RKC Waalwijk - PSV

De eerste plaats na zeventien speelronden in de eredivisie, halverwege, is voor PSV. De Eindhovenaren lieten zich niet verrassen bij RKC Waalwijk en boekten een simpele 4-1 overwinning. Invaller Yorbe Vertessen wees PSV de weg in Brabant.

PSV had vanaf de start een enorm overwicht, maar de eerste treffer liet even op zich wachten. Het was lastig een gaatje te vinden in de RKC-defensie. Nog voor de openingsgoal moesten Ritsu Doan en Bruma het veld geblesseerd verlaten. Doan viel na een botsing met Alexander Büttner uit met een hoofdwond en Bruma had last van zijn hamstring.

Gouden invalbeurt Vertessen

De noodgedwongen wissels pakten goed uit voor PSV. Naast Carlos Vinícius viel ook Vertessen in en de snelle aanvaller schoot PSV koud in het veld op voorsprong. Een voorzet van Cody Gakpo kwam net achter de Belg terecht, maar die deed een paar passen achteruit en schoot vervolgens fraai raak.

Stand eredivisie

Nadat een goal van Vinícius voor rust vanwege buitenspel werd afgekeurd kreeg PSV na rust een strafschop vanwege een overtreding van Melle Meulensteen op Phillipp Mwene. Gakpo nam voor het eerst een strafschop als PSV'er en schoot die keurig in de hoek.

Foutje Drommel

Vanuit een moeilijke hoek knalde Mwene de derde PSV-goal binnen en uitblinker Vertessen schoot, nadat Etienne Vaessen de bal voor zijn voeten had gebokst, opnieuw op fraaie wijze de 0-4 over de doelman. Het was zijn zesde goal van het eredivisieseizoen en daarmee is de Belg, die vier van zijn zes goals als invaller maakte, clubtopscorer.

Na een inschattingsfout van doelman Joël Drommel, wiens positie onder de lat al ter discussie staat, scoorde ook RKC nog. Drommel greep niet in bij een lange bal van Büttner, waardoor Jens Odgaard kon binnentikken.

Kijk hieronder naar de reacties van Yorbe Vertessen, Roger Schmidt en Joseph Oosting.

Zo was Drommel de enige PSV-speler die ondanks de koppositie met een vervelend gevoel naar huis ging. Ook trainer Roger Schmidt was niet helemaal tevreden en dat lag aan die tegengoal en ook aan het niet benutten van meerdere mogelijkheden. Maar al met al overheerste bij de trainer een trots gevoel.

'Nog één keer alles geven'

"We hebben hier hard voor gewerkt", zei Schmidt. "Ik ben trots op wat het team heeft bereikt. Het was een zwaar half jaar, niet eenvoudig, met veel wedstrijden, weinig pauzes en een paar blessuregevallen. De spelers verdienen alle lof."

"Maar de spanning is nog niet weg", doelde Schmidt op de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles van aanstaande donderdag, de laatste wedstrijd van het kalenderjaar. "We moeten nog één keer alles geven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl