NEC passeert Go Ahead Eagles na overwinning in Deventer

Bekijk de samenvatting van Go Ahead Eagles - NEC

NEC heeft zich op de tiende plek in de eredivisie genesteld door drie punten te pakken bij Go Ahead Eagles. De strijd tussen de gepromoveerde ploegen eindigde in 0-2 voor de Nijmegenaren.

Daardoor zakte Go Ahead Eagles een plekje en heeft het nu een punt achterstand op NEC. Elayis Tavsan zorgde voor het hoogtepunt van de middag na bijna een half uur spelen.

De aanvaller kreeg de bal voor zijn voeten na een afgeslagen corner en bedacht zich geen moment. Tavsans uithaal was fraai en bleek onhoudbaar voor Eagles-keeper Warner Hahn.

Verdubbelde voorsprong door penalty

Nog voor rust viel de tweede Nijmeegse goal. Luuk Brouwers hield NEC'er Cas Odenthal vast in de zestien en dat ontging scheidsrechter Erwin Blank niet. De toegekende strafschop werd door Jordy Bruijn binnengeschoten.

Ergernis bij Van Wonderen over spelhervatting en 'discutabele' strafschop

Diezelfde Bruijn had het vijf minuten voor de pauze nog mooier kunnen maken, maar zijn inzet spatte uiteen op de paal. Toch kon NEC met een comfortabele ruststand aan de thee.

Go Ahead Eagles kreeg bijna halverwege de tweede helft de uitgelezen mogelijkheid om de spanning terug te brengen. Ragnar Oratmangoen kreeg het op zijn heupen en leverde een voorzet af op Giannis-Fivos Botos. De Griek schoot van dichtbij echter over.

In het restant kwam NEC nauwelijks meer in de problemen, al raakte invaller Gerrit Nauber nog wel de paal. Woensdag gaan de Nijmegenaren op bezoek bij Willem II. Go Ahead Eagles sluit het jaar donderdag af met een uitwedstrijd tegen PSV.