Tammy Abraham juicht

Atalanta met De Roon en Hateboer hard onderuit tegen AS Roma, Juve wint wel

Een Nederlands getint Atalanta Bergamo heeft na een goede reeks in de Serie A een verrassend ruime nederlaag geleden tegen AS Roma. Op eigen veld verloor Atalanta met 4-1 van het AS Roma van José Mourinho, waar Rick Karsdorp de hele wedstrijd op de rechtervleugel stond.

Al in de eerste minuut ging het mis voor Atalanta, waar Marten de Roon en Hans Hateboer aan de aftrap verschenen. AS Roma-spits Tammy Abraham schoot via een blok van Hateboer raak. Binnen het halfuur stond het zelfs 0-2 door Nicolò Zaniolo.

De stand in de Serie A per 18 december

Atalanta-trainer Gasperini greep al in de eerste helft in. Hij bracht aanvaller Luis Muriel voor verdediger Berat Djimsiti.

Dit sorteerde gelijk effect, want vlak voor rust maakte Muriel 1-2. Er zat nog een speciaal randje aan de goal: het was Muriels 25ste goal als invaller in de Serie A, nooit eerder scoorde een invaller zo vaak in Italië.

Gian Piero Gasperini baalt langs de lijn

Veel mocht het niet baten: na rust scoorden Engelsen Chris Smalling en weer Tammy Abraham.

Teun Koopmeiners bleef de hele wedstrijd op de bank, terwijl hij vorige week nog de winnende had gemaakt tegen Hellas Verona.

Juventus vindt weg naar boven

Juventus heeft zijn negende zege geboekt. De ploeg van coach Massimiliano Allegri won met 2-0 bij Bologna en komt daardoor met 31 punten op de zesde plaats. Dat zijn er twaalf minder dan koploper Internazionale, maar evenveel als nummer vijf AS Roma.

Álvaro Morata opende al in de zesde minuut in een mistig Stadio Renato Dall'Ara in Bologna de score voor Juve, waar Matthijs de Ligt de hele wedstrijd speelde. Halverwege de tweede helft zorgde Juan Cuadrado met een hard schot van afstand voor de tweede treffer voor de bezoekers.

Sydney van Hooijdonk en Mitchell Dijks bleven bij Bologna op de bank.