NOS SportAangepast

Wereldrecordpoging voor junioren mislukt voor gewichtheffer Kuworge

Gewichtheffer Enzo Kuworge is er niet in geslaagd het wereldrecord junioren te verbeteren op het onderdeel stoten. Tijdens de WK in het Oezbeekse Tasjkent eindigde hij met 176 kilogram trekken en 227 kilogram stoten als tweede in de B-groep in de klasse boven de 109 kilogram.

ANP
Enzo Kuworge tijdens de Olympische Spelen in Tokio

Voor de 20-jarige Kuworge was het zijn laatste toernooi als junior, maar hij kwam bij zijn laatste poging net niet goed uit om het wereldrecord (238 kilogram stoten) van Ali Davoudi uit Iran te verbeteren. Kuworge, die op de Olympische Spelen in Tokio op een verrassende zesde plaats eindigde, is regerend wereldkampioen bij de junioren.

Zijn coach Pierre Verkroost was na afloop trots op zijn pupil. "We twijfelden nog om naar de WK te gaan na de Olympische Spelen en de WK en EK voor junioren. De pijp was een beetje leeg, maar Enzo heeft alsnog een geweldige prestatie neergezet."

Kuworge eindigde uiteindelijk als tiende op de WK.

Wereldrecord Talakhadze

De wereldtitel ging voor de vijfde keer naar Lasha Talakhadze uit Georgië. De olympisch kampioen van Tokio en Rio de Janeiro noteerde 225 kilogram trekken en 267 kilogram stoten. Op beide onderdelen goed voor een wereldrecord, net als zijn totale score van 492 kilogram.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl