Het schip dat onder de Zweedse vlag voer, kapseisde na de aanvaring
NOS NieuwsAangepast

Twee bemanningsleden vermist in Oostzee na aanvaring vrachtschepen

Op de Oostzee is een Deens vrachtschip omgeslagen na een aanvaring met een vrachtschip dat onder Britse vlag vaart. Twee bemanningsleden van het gekapseisde schip worden vermist.

De aanvaring was in de vroege ochtend, vlak bij het Deense eiland Bornholm. Ruim een uur na het incident, hoorde de bemanning van een toegeschoten schip hulpgeroep uit het water, meldt de Zweedse Maritieme Dienst.

Reddingsboten en helikopters zijn al urenlang op zoek naar de vermisten, maar tot nu toe zonder resultaat. Ook de bemanning van het andere vrachtschip helpt met zoeken. De reddingsoperatie werd aanvankelijk bemoeilijkt door de mist en de duisternis.

"We hebben nog niemand gevonden. Er zijn duikers en materialen ingezet. Het is erg koud in het water", aldus een woordvoerder van de Maritieme Dienst. De duikers staan klaar om de romp in te gaan.

Het gekapseisde schip vervoerde geen lading. Wel zou er olie uit het schip lekken, maar volgens Deense bronnen gaat het om kleine hoeveelheden "die geen reden geven tot grote zorg".

Het schip dat onder de Britse vlag voer, was op weg van Letland naar Schotland, schrijft The Mirror. Het Deense vrachtschip voer tussen Zweden en Denemarken. De schepen zijn respectievelijk 90 en 55 meter lang.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl