Heritage Auctions
NOS Nieuws

Eerste druk Harry Potter-boek voor bijna een half miljoen geveild

Een zeldzame eerste druk van de Engelse uitgave van Harry Potter en de Steen der Wijzen heeft bij een veiling in de Verenigde Staten 471.000 dollar (417.000 euro) opgebracht. Volgens veilinghuis Heritage Auctions is er nooit eerder zoveel geld neergelegd voor een twintigste-eeuwse roman.

Van deze specifieke uitgave uit 1997, die een harde omslag heeft en een kleurenillustratie, zijn er volgens het veilinghuis maar 500 gedrukt. De meeste edities waren bestemd voor Britse bibliotheken.

Andere eerste drukken brachten meestal tussen de 110.000 en 138.000 dollar op. Ditmaal dreven de bieders de aanvankelijke prijs van 75.000 dollar snel op tot 471.000 dollar. De koper was een telefonische bieder, over wie verder niets bekend is gemaakt.

De Steen der Wijzen is het eerste deel uit de populaire boekenserie van de Britse auteur J.K. Rowling over de tovenaarsleerling Harry Potter. De Harry Potter-boeken zijn in meer dan tachtig talen vertaald en ruim 500 miljoen keer verkocht. De acht gelijknamige films die over de boeken zijn gemaakt, brachten bijna 8 miljard dollar op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl