NOS Voetbal

Kwieke Karlsson neemt AZ opnieuw bij de hand tegen Sparta

Bekijk de samenvatting van AZ - Sparta Rotterdam

Jesper Karlsson heeft zijn marktwaarde nog maar eens opgeschroefd. De aanvaller leidde AZ zondag met twee treffers en een assist langs laagvlieger Sparta Rotterdam: 3-1.

Karlsson, donderdag al goed voor de winnende goal tegen Fortuna Sittard, schoot na bijna een half uur raak uit een strafschop. Hands van Tom Beugelsdijk ging daaraan vooraf.

De Zweed zorgde zo voor de 1-1, want Sparta had eerder de score geopend via Adil Auassar. Enkele minuten na de gelijkmaker sloeg Karlsson opnieuw toe met een gedrukt schot, na een afgeslagen corner.

Ook bij de derde Alkmaarse treffer was een rol weggelegd voor de kwieke Karlsson. Na een fout van Beugelsdijk bediende hij de meegelopen Vangelis Pavlidis, die simpel binnen kon tikken.

Spartanen trekken boetekleed aan na nederlaag tegen AZ: 'zware onvoldoende'

Het leek nog mooier te worden voor Karlsson, maar zijn vierde doelpunt werd na bestudering van de beelden geannuleerd wegens buitenspel.

Fraaie statistieken

Sinds zijn debuut in de eredivisie (op 4 november 2020) waren alleen Dušan Tadic (44, 19 goals en 25 assists) en Steven Berghuis (36, 19 goals en 17 assists) bij meer goals betrokken dan Karlsson (31, 18 goals en 13 assists).

Ook in de slotfase kon Sparta geen vuist meer maken tegen Karlsson en ploegmakkers. De Rotterdammers wisten in de afgelopen 28 ontmoetingen met AZ slechts één keer te winnen, in 2019.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl