Buurtgenoten van het gezin hebben kaarsen aangestoken bij het appartementencomplex DPA

In het huis in de plaats Königs Wusterhausen waar de politie gisteren vijf doden aantrof, is een afscheidsbriefje gevonden. Een woordvoerder van het Duitse Openbaar Ministerie heeft dat gezegd tegen Duitse media. Er is niet bekendgemaakt door wie de brief geschreven is.

Getuigen zagen gistermiddag lichamen in het huis liggen. Daarop vond de politie vijf doden in het appartementencomplex in Königs Wusterhausen, een plaats ten zuiden van Berlijn. Het gaat om drie meisjes (4, 8 en 10 jaar oud) en twee volwassenen van 40 jaar oud. Getuigen verklaarden aan de politie dat de volwassenen de ouders zijn van de gevonden kinderen. Allemaal hadden ze schot- en steekwonden.

Details zijn niet bekendgemaakt, maar de politie heeft geen aanwijzingen dat de vijf door een buitenstaander om het leven zijn gebracht. Volgens geruchten was het gezin in quarantaine vanwege het coronavirus, maar dat heeft de politie niet bevestigd. Buurtgenoten hebben bij het huis kaarsen aangestoken om hun medeleven te betuigen.

STER reclame