Bekijk de samenvatting van Heracles Almelo - sc Heerenveen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Heracles zit in de hoek waar de klappen vallen. De Almelose club verloor zaterdagavond voor de derde keer binnen zeven dagen. sc Heerenveen had in Almelo aan één opleving genoeg om drie punten mee te nemen naar Friesland. Joey Veerman besliste het duel in de tweede helft: 0-1.

Heracles moet het dit seizoen vooral hebben van de thuiswedstrijden. Van de tot zaterdag veroverde veertien punten, werden er dertien in Almelo verzameld. Het enige puntje dat in een uitduel tot stand kwam, dateert al van 28 augustus bij Sparta (1-1).

Zonder de nog steeds afwezige aanvalsleider Rai Vloet en de woensdag bij Feyenoord zwaar geblesseerd geraakte Ismail Azzaoui bleek de creativiteit bij thuisclub ver te zoeken.

Doelpuntenmaker Joey Veerman: 'Keeper kansloos bij verdekt schot'

Weinig opwinding

In de eerste helft gebeurde na een vrolijke beginfase bitter weinig. Rami Kaib kreeg snel na de aftrap de kans de bezoekers op 0-1 te zetten, maar maakte voor het doel de verkeerde keuze. Nikolai Laursen rook daarna voor de thuisclub aan de 1-0, maar doelman Xavier Mous keerde zijn inzet. Daarna was het lang wachten op enige opwinding.

Na een halfuur mocht spits Henk Veerman ineens opstomen naar het Heracles-doel. Zijn boogbal van afstand miste precisie. Op slag van rust mocht hij opnieuw, dit keer van dichtbij, aanleggen in kansrijke positie. Veerman, die eind september voor het laatst scoorde, schoot hard over.

Leuker

Na de pauze was het leuker. Heracles, dat afgelopen seizoen twee keer van Heerenveen won, begon fanatieker. Kaj Sierhuis, spelend achter de spitsen, kreeg snel een mogelijkheid, maar benutte die niet.

Na een uur was het wel bijna raak. Laursen bedacht aan de rechterkant iets creatiefs en mocht uithalen. De lat boven Mous bracht redding. Daarna vergat Sierhuis in scoringspositie uit te halen.

Bij Heerenveen lukte weinig, tot elf minuten voor het einde. In een fase dat Heracles op een treffer joeg, viel het doelpunt aan de andere kant. Joey Veerman hield buiten het strafschopgebied het overzicht en plaatste de bal met een krul in het Heracles-doel.

De Friese 1-0 was onverdiend, maar bleef wel overeind tot het eindsignaal. Heracles blijft daardoor in de onderste regionen van de eredivisie.

Statistieken Heracles - sc Heerenveen

STER reclame