Een onderdeel van een wapen bij een van de 3D-printers die de politie vond
NOS Nieuws

Politie vindt 'heel wapenarsenaal' bij huiszoekingen

Bij huiszoekingen in twaalf plaatsen in Zuid-Holland, Noord-Brabant en Zeeland heeft de politie "een heel arsenaal" aan wapens gevonden. Vijf verdachten zijn aangehouden. De Landelijke Eenheid van de politie onderzoekt de zaak.

De invallen in woonhuizen en bedrijfspanden waren in Rotterdam, Den Haag, Dordrecht, Papendrecht, Bergen op Zoom, Halsteren en Yerseke. Er werden automatische vuurwapens, stroomstootwapens, geweren en revolvers in beslag genomen, evenals munitie en diverse 3D-printers waarmee vuurwapenonderdelen kunnen worden geprint.

De huiszoekingen vonden afgelopen dinsdag plaats, meldt de politie. De invallen waren onderdeel van een onderzoek naar de handel in vuurwapens. Van de vijf verdachten zitten er drie nog vast, een 37-jarige man uit Yerseke en een man van 40 en een 43-jarige vrouw uit Den Haag. Ze zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijven twee weken in de cel.

Twee anderen mochten naar huis maar blijven wel verdachte in de zaak, een 31-jarige man uit Papendrecht en een man van 59 uit Yerseke. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl