Reuters
NOS Nieuws

Pakistaanse menigte lyncht manager en steekt lichaam in brand

In Pakistan heeft een menigte mensen een fabrieksmanager uit Sri Lanka vermoord en in brand gestoken. Volgens de politie beschuldigden de daders de man van godslastering. Premier Khan heeft met afschuw gereageerd op het incident en spreekt van een dag van schaamte voor Pakistan.

De lynchpartij gebeurde in een sportkledingfabriek in de Oost-Pakistaanse provincie Punjab. Fabrieksmedewerkers vielen de manager aan omdat hij een poster met heilige islamitische spreuken zou hebben verwijderd en brachten hem om het leven.

Vervolgens brachten ze het lichaam van de Sri Lankaan naar buiten, sprongen erop en staken het in brand. Op beelden is te zien dat honderden mensen er juichend omheen stonden.

Schokkende beelden: meute doodt eigenaar kledingfabriek

Een woordvoerder van het Sri Lankaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zegt te verwachten dat de Pakistaanse autoriteiten de zaak uitgebreid onderzoeken. Premier Khan zegt op Twitter dat zo'n onderzoek er komt en dat de verantwoordelijken zwaar zullen worden gestraft. Volgens de politie in Punjab zijn inmiddels meer dan honderd mensen opgepakt.

Godslastering, waarvan het slachtoffer werd beschuldigd, is in Pakistan een misdrijf waarop de doodstraf kan staan. Groepen radicale moslims voeren vaker aanvallen uit omdat ze blasfemie hebben ervaren.

Geregeld brengen de menigtes ook veronderstelde godslasteraars om het leven. Afgelopen week stak een groep moslims een politiebureau in Noordwest-Pakistan in brand omdat agenten de profeet Mohammed zouden hebben beledigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl