Kok laat privézaken achter zich en jaagt in Salt Lake op Nederlands record

Negende, twaalfde, elfde, achtste. Het zijn de resultaten die Femke Kok dit seizoen bij elkaar schaatste op de 500 meter, de afstand waarop ze vorig jaar nauwelijks te kloppen was. En dus is ze vooralsnog verre van tevreden.

"Ik baal hiervan. Dit is niet wat ik waard ben", zegt Kok aan de vooravond van de wereldbeker in Salt Lake City. "Ik zat een tijdje niet zo lekker in m'n vel, om meerdere redenen. Dat heeft me opgebroken in de afgelopen wereldbekers."

'Last van privédingen'

Volgens de officiële verklaringen kampte Kok bij de wereldbekerontmoetingen in Polen en Noorwegen met een liesblessure en misselijkheid. Nu zegt de 21-jarige schaatsster dat privéproblemen haar parten speelden.

Kok: "Het waren privédingen, geen leuke dingen, waar ik last van had. Daardoor sliep ik ook slecht. Je hoopt dat die dingen het schaatsen niet beïnvloeden, maar dat was nu even wel zo."

Bekijk hieronder het programma van de wereldbeker in Salt Lake City.

Inmiddels voelt Kok zich een stuk beter. "Sinds deze week gaat het supergoed. Op het ijs heb ik weer veel meer gevoel en kan ik me veel beter focussen. Ik heb veel zin in dit weekend. Hopelijk komt dat wat ik in me heb, er nu eindelijk uit."

Als Kok haar topvorm hervindt, zit er op de razendsnelle baan van Salt Lake misschien wel een verbetering van het Nederlands record van Thijsje Oenema (37,06) in. "Ik wil het heel graag een keertje pakken", aldus Kok. "Het zou mooi zijn als het dit weekend lukt, maar als dat niet zo is, dan is het niet anders."

Femke Kok ProShots

STER reclame