Winnend Feyenoord moet hard werken tegen Heracles, maar heeft Sinisterra

Bekijk de samenvatting van Feyenoord - Heracles Almelo

Feyenoord heeft de inhaalwedstrijd tegen Heracles Almelo met 2-1 gewonnen. De Rotterdammers (32 punten) stoten daardoor PSV (31 punten) van de tweede plaats in de eredivisie en staan één punt achter op koploper Ajax.

De wedstrijd in De Kuip zou oorspronkelijk op zondag 12 september worden gespeeld, maar werd onder meer verplaatst omdat de Conference League-wedstrijd Maccabi Haifa-Feyenoord naar dinsdag 14 september was verschoven.

Fysieke limiet

Arne Slot liet basiskrachten Jens Toornstra en Marcus Pedersen uit voorzorg op de bank beginnen, omdat het tweetal volgens de trainer aan hun fysieke limiet zit. Hierdoor kregen Lutsharel Geertruida en Alireza Jahanbakhsh een basisplaats.

Feyenoord-doelman Justin Bijlow miste vanwege een coronabesmetting voor de derde keer op rij een duel van de Rotterdammers.

Bijlows vervanger Ofir Marciano kreeg voor rust één schot tussen de palen te verwerken, maar het was wel meteen raak voor Heracles. Sinan Bakis zorgde na vijftien minuten voor de verrassende 0-1.

De Turkse aanvaller van Heracles kon scoren toen hij, na een slordige terugspeelbal van Geertruida en een gelukkige carambole, de bal voor zijn voeten kreeg in de Feyenoord-zestien en daarna directe uithaalde.

Afgekeurde goal Sinisterra

Even daarvoor dacht Feyenoord op 1-0 te zijn gekomen door een doelpunt van Luis Sinisterra, maar de goal van de Colombiaan werd op discutabele wijze afgekeurd door arbiter Bas Nijhuis, na lang beraad met de videoscheidsrechter. Jahanbakhsh zou vlak voor de goal een overtreding op Giacomo Quagliata hebben gemaakt.

Scheidsrechter Bas Nijhuis liet na de wedstrijd weten woedend te zijn op de VAR om hem voor zo'n gangbaar moment naar het scherm te halen.

De feestvreugde bij Heracles maakte snel plaats voor treurnis door het uitvallen van Ismail Azzaoui, die na een duel met Tyrell Malacia met een ogenschijnlijk zware knieblessure van het veld moest.

Gelijkmaker

Feyenoord wist zich aanvankelijk weinig raad met het compacte spel van Heracles, totdat de blessuretijd van de eerste helft aanbrak. Eerst was het Bryan Linssen die vanuit vrijstaande positie een grote mogelijkheid miste, waarna Sinisterra in de zevende minuut van de extra tijd toesloeg na een mooie voorbereidende actie van Orkun Kökçü.

Heracles Almelo verzuimde vlak na rust weer een voorsprong te nemen via de doorgebroken Delano Burgzorg, die de bal knullig te ver voor zich uitspeelde, waardoor doelman Marciano alsnog kon ingrijpen.

Luis Sinisterra (links) wordt door Orkun Kökçü gefeliciteerd met zijn 1-0

Feyenoord was daarna de betere ploeg (goede kans Guus Til), maar het duurde lang voordat de voorsprong gevonden werd. Dat was ook te merken aan de opvallend emotionele Slot, die zich verbaal soms behoorlijk liet gelden in de richting van de arbiter.

Sinisterra stelde zijn coach in de zeventigste minuut gerust met de bevrijdende 2-1 na een pass van Til. Feyenoord speelde daarna een gewonnen wedstrijd en kwam nauwelijks nog in gevaar.