AFP

In de Turkse stad Istanbul zijn zeker vier mensen omgekomen door noodweer. Negentien mensen raakten gewond, van wie drie ernstig.

De storm is veroorzaakt door een sterke zuidwestelijke wind, die bekend staat als lodos. De snelheid van de windstoten liep op tot 130 kilometer per uur, ze richtten een ravage aan in de miljoenenstad.

Zo zijn er volgens de plaatselijke autoriteiten tientallen daken van gebouwen geblazen. Dat leverde gevaarlijke situaties op. Een vrouw kwam samen met haar kind onder een losgekomen dakdeel terecht. De vrouw kwam om het leven, het kind raakte gewond.

Bijna 200 bomen zijn door de harde windstoten omgevallen, net als 52 stoplichten en verkeersborden, schrijft een woordvoerder van de gemeente op Twitter.

Bekijk hier beelden van de ravage die door de storm werd aangericht in Istanbul:

Ravage in Istanbul door windstoten

Het gemeentebestuur heeft maatregelen genomen om onveilige situaties te voorkomen. Zo is de Bosporus, de zeestraat die dwars door de stad loopt, gesloten voor schepen. De gouverneur heeft de scholen en universiteiten tot woensdag gesloten.

De verwachting is dat de storm tot middernacht zal aanhouden, met windstoten die oplopen tot een snelheid van 110 kilometer per uur. Daarna neemt de windkracht wat af trekt het stormfront naar andere delen van het land.

Afgelopen zomer werd Turkije ook al geteisterd door noodweer. Stortregens veroorzaakten modderstromen en overstromingen, meer dan vijftig mensen kwamen om het leven.

STER reclame