PSV krijgt bij Heerenveen deksel op de neus (1-1): 'Meer dan ergerlijk'

Bekijk de samenvatting van sc Heerenveen - PSV

PSV heeft bij sc Heerenveen een comfortabele zege laten liggen. De nummer twee van de eredivisie was in de eerste helft veel sterker dan de thuisploeg, maar scoorde slechts één keer. Na rust kwam Heerenveen terug: 1-1.

Carlos Vinícius opende in de dertiende minuut de score voor het wervelende PSV. De Braziliaan was het eindstation van een flitsende aanval via Bruma, Ritsu Doan en weer Bruma. Het was voor de Braziliaanse aanvaller zijn derde eredivisiegoal sinds zijn eerste basisplaats op 24 oktober. Ook gaf hij in die periode vier assists.

Bruma blinkt uit

In het vervolg bood Bruma, uitblinker aan PSV-kant, Vinícius meer kansen om de score uit te breiden, maar het bleef bij 1-0. De tweede helft had een ander gezicht en sc Heerenveen ging steeds meer geloven in een gelijkspel.

• ANP
  • ANP
    Carlos Vinícius (r) en Xavier Mous (l)
  • ANP

Nadat Vinícius al was vervangen kreeg eerst Henk Veerman een kans en viel de gelijkmaker in de 73ste minuut. PSV-aanvoerder André Ramalho liet een indraaiende vrije trap lopen, maar doelman Joel Drommel zette zijn handen er wel tegen waarna Rami Al Hajj van dichtbij de rebound benutte.

Schmidt baalt: 'Als je de kansen niet benut, word je gestraft'

Beide teams waren in de slotfase nog dicht bij een goal. Zo raakte Bruma de paal. De stand veranderde niet meer.

Na drie competitiezeges op rij leed PSV puntenverlies in Friesland, onnodig, maar gezien het verleden niet onverwacht. PSV is zonder zege in negen opeenvolgende uitwedstrijden bij Heerenveen in de eredivisie.

Kijk hieronder naar de reacties van Roger Schmidt, sc Heerenveen-trainer Johnny Jansen en doelpuntenmaker Rami Al Hajj.

"Ja, Angstgegner is een Duits woord", zei PSV-coach Schmidt na afloop. "Maar we hebben gewoon te weinig doelpunten gemaakt. Als je zoveel beter bent en zoveel kansen krijgt, moet je winnen. Dat is meer dan ergerlijk. Als je de kansen niet benut, word je gestraft."