AFP
NOS Sport

Oud-Formule 1 teambaas Frank Williams (79) overleden

Sir Frank Williams, de oprichter van het Formule 1-team Williams, is op 79-jarige leeftijd overleden.

De Brit werd vrijdag opgenomen in het ziekenhuis en overleed zondag in het bijzijn van zijn familie. Williams raakte in 1986 verlamd bij een auto-ongeluk en zat sindsdien in een rolstoel, maar bleef zijn team nog geruime tijd leiden.

AFP
Frank Williams bij zijn F1-team

Het team dat de naam van Williams draagt, debuteerde in 1977 in de Formule 1. Williams veroverde negen wereldtitels bij de constructeurs en leverde zeven keer de individuele wereldkampioen. De Canadees Jacques Villeneuve was in 1997 de laatste.

Dochter Claire

Frank Williams droeg in 2012 de dagelijkse leiding bij de renstal over aan zijn dochter Claire. Afgelopen jaar nam ook zij afscheid van het team, dat door geldgebrek op zoek moest naar financiers en in handen kwam van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Dorilton Capital.

Het Formule 1-team roept op om als eerbetoon aan Frank Williams donaties te doen aan de organisatie die zich inzet voor mensen met een dwarslaesie. "We zijn heel bedroefd door het overlijden van onze oprichter Sir Frank Williams", zegt teambaas Jost Capito.

"Sir Frank was een legende en een icoon van onze sport. Uniek in zijn soort en een echte pionier. Ondanks veel tegenslagen in zijn leven heeft hij ons team naar zestien wereldtitels geleid, waarmee we een van de meest succesvolle renstallen in deze sport zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl