ANP
Beijing 2022

Snowboarder Glenn de Blois is in het Chinese Secret Garden achtste geworden bij de eerste wereldbekercross van het seizoen. De Oostenrijkse Alessandro Hämmerle ging er met de overwinning vandoor.

De wedstrijd was het eerste evenement op de baan waar over twee maanden om de olympische medailles wordt gestreden.

Reistijd: 31 uur

Voordat De Blois voet zette op Chinese bodem, had hij een reis van liefst 31 uur achter de rug vanuit zijn woonplaats in Oostenrijk, waar hij meetraint met het Zwitserse nationale team.

"Iedereen moest getest worden op het vliegveld, dus we moesten allemaal wachten. Maar het interesseert me niet zoveel, ik ben er."

Snowboarder De Blois enthousiast over olympische sneeuw: 'Veel grip, geen stenen'

De Blois kwam in de troostfinale als vierde en laatste over de streep achter Adam Lambert (Oostenrijk), Mick Dierdorff (Verenigde Staten) en Martin Nörl (Duitsland). In de eindstrijd was Hämmerle de Italiaan Omar Visintin te snel af.

De Nederlandse snowboarder was wel te spreken over de olympische sneeuw, die kunstmatig over de piste wordt verspreid. "Ik vind het prima sneeuw, veel grip en geen stenen."

Al gekwalificeerd

Het seizoen van De Blois staat in het teken van de Olympische Spelen, waarvoor hij zich al heeft geplaatst. Begin dit jaar verraste hij vriend en vijand door de wereldbekerwedstrijd in het Italiaanse Chiesa in Valmalenco te winnen.

"Dan denken ze in Nederland natuurlijk dat ik direct goud ga halen, omdat ik een keer gewonnen heb, maar zo makkelijk is het allemaal niet."

STER reclame