Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard - FC Groningen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Het hoogtepunt van het duel tussen Fortuna Sittard en FC Groningen was een prachtig doelpunt van Mats Seuntjens. De thuisploeg had er echter niet veel aan, want de winst in Sittard ging met 4-1 naar FC Groningen.

Voor de honderdste keer in de clubhistorie betrad Fortuna het eigen Fortuna Sittard Stadion voor een eredivisiewedstrijd en de openingsfase van het duel was hoopgevend.

Er waren nog niet veel kansen geweest, toen Seuntjens maar eens een poging waagde van grote afstand. Groningen-keeper Peter Leeuwenburgh dacht dat de bal naast zou gaan, maar daar vergiste hij zich lelijk in. De bal vloog namelijk prachtig de kruising in.

Mats Seuntjens ANP

Dat betekende niet alleen de voorsprong voor Fortuna, maar ook een persoonlijk record voor Seuntjens. Het was zijn zevende doelpunt dit seizoen, iets wat hij nog niet eerder presteerde.

Groningen draait wedstrijd om

De thuisploeg kon echter niet lang van de voorsprong genieten. Vijf minuten later maakte Cyril Ngonge namelijk alweer gelijk. De clubtopscorer van Groningen, die vorige week nog gepasseerd werd door trainer Danny Buijs, kopte de bal onberispelijk binnen.

"Ik heb hem vanavond laten zien dat ik ook belangrijk voor het team kan zijn, zowel verdedigend als aanvallend", reageerde Ngonge. "De kritiek was dat ik wat minder deed de laatste twee wedstrijden. Dat ik nu weer een doelpunt maak, is een fijn gevoel."

Ngonge scoort week na reserverol: 'Laten zien dat ik belangrijk kan zijn'

Op slag van rust hielp Fortuna-verdediger George Cox Groningen aan de voorsprong. De Engelsman probeerde een voorzet weg te werken, maar raakte de bal verkeerd en verraste daarmee zijn eigen doelman Yanick van Osch.

Daleho Irandust besliste met zijn eerste eredivisietreffer het duel. De Zweed kreeg de bal voor zijn voeten, nadat Van Osch redding had gebracht op een schot van Laros Duarte. Irandus twijfelde geen moment en schoot de bal tegen de touwen.

Jørgen Strand Larsen maakte er ook nog 4-1 van. Voor de Noor was dat zijn vierde doelpunt van dit seizoen. Fortuna speelde toen nog maar met tien man. Roel Janssen had bij een 1-3 stand rood gekregen na een te harde tackle op Mo El Hankouri.

Statistieken Fortuna Sittard - FC Groningen

STER reclame