Manchester United-spelers vieren de 1-0 tegen Villarreal

Manchester United knokt zich langs Villarreal en is zeker van knock-outfase

Manchester United is met nog één groepsduel te spelen al zeker van de volgende ronde in de Champions League. De Engelsen wonnen met 2-0 bij Villarreal, dankzij treffers van Cristiano Ronaldo en Jadon Sancho.

Villarreal kan in punten nog wel gelijk komen met Manchester United, maar in dat geval wordt er gekeken naar onderling resultaat en blijven de Engelsen de Spanjaarden voor in groep F.

Uitslagen en stand Groep F

Donny van de Beek kreeg bij Manchester United een basisplaats van interim-coach Michael Carrick. Hij speelde ruim een uur mee. Bij Villarreal keerde Arnaut Danjuma terug in het basisteam, nadat hij afgelopen zaterdag verstek moest laten gaan bij het competitieduel met Celta de Vigo.

Vertraging

De wedstrijd in het Estadio de la Cerámica van Villarreal begon met enige vertraging, omdat scheidsrechter Felix Brych zijn apparatuur niet aan de praat kreeg.

Toen Brych de wedstrijd acht minuten later dan gepland op gang had gefloten, nam de thuisploeg al snel het initiatief. De meeste kansen waren dan ook voor Villarreal. Het was aan prima keeperswerk van David De Gea te danken dat Villarreal niet op voorsprong kwam.

Donny van de Beek in actie tijdens de wedstrijd tegen Villarreal

De beste mogelijkheid voor de Engelsen om te scoren in de eerste helft was voor Ronaldo. Zijn kopbal ging echter recht op Villarreal-doelman Gerónimo Rulli af.

Keepers in vorm

Ook na rust was de eerste grote kans voor Villarreal. Via de rug van Victor Lindelöf kwam de bal voor de voeten van Manu Trigueros. De Spanjaard haalde uit, maar opnieuw was De Gea de grote sta-in-de-weg. Niet veel later stond Danjuma vrij in het zestienmetergebied, maar zijn schot ging ruim over het doel.

Aan de andere kant liet ook Rulli zien in vorm te zijn. Sancho knalde de bal hard richting doel, maar de Argentijnse doelman hield de bal met zijn knie uit het doel.

Toch ging het nog mis voor Villarreal. Ronaldo zorgde twaalf minuten voor tijd op fraaie wijze voor de verlossende openingstreffer. De Portugees profiteerde van geschutter in de Spaanse verdediging en plaatste de bal met een lob in het doel.

Sancho zorgde in de slotminuten nog voor de 2-0. Hij knalde de bal in de bovenhoek.

Villarreal staat nog altijd tweede in groep F. Nummer drie Atalanta speelde namelijk met 3-3 gelijk tegen Young Boys.

Atalanta, met Marten de Roon in de basis en Teun Koopmeiners als invaller, leidde tien minuten voor tijd nog met 2-1, maar een knotsgekke slotfase volgde.

De Zwitsers kwamen via een bekeken bal van Vincent Sierro op gelijke hoogte. Vier minuten later stond de thuisploeg zelfs op voorsprong, na een schitterend afstandsschot van Silvan Hefti.

Luis Muriel redde drie minuten voor tijd nog een punt voor de Italianen, door een vrije trap binnen te schieten.