Politie Duitsland

Een bijzonder avontuur voor Duits jongetje van drie: hij werd zondagnacht in Stuttgart op straat aangetroffen. Een vrouw zag hem om 02.15 uur moederziel alleen bij een metrostation zitten. Ze waarschuwde de politie toen ze merkte dat er geen ouder of begeleider in de buurt was.

Het jongetje had een rugzak met een broodtrommeltje bij zich. Tegen de agenten die zich over hem ontfermden zei hij dat hij naar zijn kinderdagverblijf op weg was. Hoe hij heette en waar hij woonde wist hij niet te vertellen. De politie heeft hem daarom maar zolang bij de stedelijke kinderopvang ondergebracht.

Om 07.40 uur meldde een vrouw die dicht bij het metrostation woont dat ze een logeetje miste. Ze had hem zaterdagavond tegelijk met haar eigen kind naar bed gebracht. Maar toen ze de kinderen de volgende ochtend wilde wekken, was het logeetje dus verdwenen.

Het lijkt er niet op dat de moeder van het jongetje de oppas iets verwijt: die heeft haar kind zondagochtend samen met de oppas opgehaald bij de kinderopvang.

STER reclame