Real Madrid wint in La Liga eenvoudig van laagvlieger Granada

Real Madrid nieuwe koploper La Liga na zege en puntenverlies Real Sociedad

Real Madrid heeft in de Spaanse competitie een eenvoudige zege geboekt op Granada CF. Op bezoek bij de laagvlieger won de ploeg van trainer Carlo Ancelotti met 4-1, waardoor het nu de nieuwe koploper is in La Liga.

Real Sociedad (bij aanvang van deze speelronde nog de koploper) verspeelde zondagavond dure punten door gelijk te spelen tegen Valencia: 0-0.

Het bewogen duel, waarin Jasper Cillessen zijn doel knap schoon hield, kende geen enkel doelpunt, in tegenstelling tot de regen aan gele kaarten (11).

Stand in La Liga na speelronde 13

Madrid had in de eerste helft al weinig moeite met Granada, na twintig minuten lukte het Marco Asensio zijn ploeg op voorsprong te zetten. Op aangeven van Toni Kroos wist de Spaans-Nederlandse aanvaller met een laag geplaatst schot Granada-doelman Luís Maximiano te passeren.

Vijf minuten later was het alweer raak, wederom op aangeven van Kroos schoot Nancho Fernandez uit een hoekschop de 2-0 binnen. Real Madrid kon niet op zijn lauweren gaan rusten, want tien minuten voor rust maakte de Colombiaanse Luis Suárez de aansluitingstreffer voor Granada.

Maar het deerden de Madrilenen niet veel, na de thee deden de bezoekers er een schepje bovenop.

Vinicius Junior is maar moeilijk te stoppen voor Granada

Door een snelle counter creëerden Karim Benzema, Luka Modric en Vinícius Júnior een overtalsituatie en speelden het drietal de verdediging van Granada eenvoudig uit. Dankzij de onzelfzuchtigheid van Modric kon Vinícius zo binnentikken (1-3).

De Braziliaan was daarna maar moeilijk te stoppen, moet ook Ramón Rodríguez Jiménez (Monchu) van Granada gedacht hebben. Een onbesuisde actie leverde hem een rode kaart op. Tot grote onvrede van de trainer van Granada, Robert Moreno, die vanwege commentaar op de leiding eveneens rood kreeg en achter Monchu aan kon lopen.

Met tien man was de nummer zeventien van La Liga nergens meer en maakte Ferland Mendy een kwartier voor tijd het vierde doelpunt voor de Koninklijke. Daarmee tekende Mendy ook voor de einstand.

Rechtzetten

De zege is een opsteker voor Real Madrid dat aanstaande woensdag in de Champions League op bezoek gaat bij FC Sheriff. Op papier geen lastige wedstrijd, maar de Spaanse club heeft wat recht te zetten.

In eigen huis stuntte de Moldavische Champions League-debutant door de dertienvoudigwinnaar van het prestigieuze toernooi met lege handen achter te laten. In Estadio Santiago Bernabéu werd het destijds 1-2.