NOS Voetbal

Feyenoord heeft aan één helft genoeg om PEC kansloos te laten (4-0)

Bekijk de samenvatting van Feyenoord - PEC Zwolle

Dick Schreuder, de opvolger van de afgelopen dinsdag opgestapte Art Langeler, heeft weinig plezier beleefd aan zijn eerste wedstrijd als trainer van PEC Zwolle.

Natuurlijk mochten er op bezoek bij Feyenoord geen wonderen verwacht worden, maar hij zal zeker op iets meer gehoopt hebben dan een kansloze 4-0 nederlaag in de akelig lege Kuip.

Feyenoord scoort snel

Het duel tussen de ploeg met de minste en die met meeste verliespunten was nog geen tien minuten oud, toen het scorebord al een 2-0 stand vermeldde.

Bryan Linssen punterde na een steekpass van Orkun Kökcü de openingstreffer achter oud-Feyenoord doelman Kostas Lamprou, die even later geen verweer had tegen een inzet van Luis Sinisterra, die zich tussen twee PEC-verdedigers gewurmd had.

Pijnlijk moment: Nakayama verliest voortanden tegen Feyenoord

Kort nadat Yuta Nakayama bij een botsing met Linssen schade aan zijn gebit opgelopen leek te hebben, tikte de kwelgeest van de Japanner zijn tweede treffer van de middag binnen. Daar waren een prachtpass van Marcos Senesi en dito trekbal van Sinisterra aan voorafgegaan.

Guus Til zorgde na wat gefriemel in het stafschopgebied voor de 4-0 ruststand.

Conference League

Na de pauze zakte het duel in. Feyenoord vond het met het oog op het Conference League-treffen met Slavia Praag van komende donderdag wel best en stond zelfs een enkel Zwols schot richting Justin Bijlow toe.

De doelman had de WK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Noorwegen wegens een kwetsuur aan zich voorbij moeten laten gaan, maar was gewoon weer van de partij.

Bekijk hieronder de reacties van de trainers Dick Schreuder (PEC Zwolle) en Arne Slot (Feyenoord).

Pas halverwege de tweede helft moest Lamprou weer in actie komen en dat deed hij met een zweefduik op een fraai schot van Tyrell Malacia. Kort daarop besloot Feyenoord-trainer Arne Slot vier verse krachten binnen de lijnen te brengen, maar tot een verandering in de score leidde dat niet.

Lamprou had goed het oog in een vrije trap van Kökcü en zag João Carlos Teixeira, de vijfde invaller bij de thuisploeg, de paal raken. Cyriel Dessers leek nog op weg naar zijn traditioneel geworden doelpunt in de 92ste minuut, maar Lamprou had weinig trek om zijn medewerking te verlenen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl