1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Sport

Monobobster Sleper zet reuzenstap richting Olympische Spelen

De olympische droom van monobobster Karlien Sleper wordt steeds realistischer. Bij haar debuut in de wereldbeker in Innsbruck eindigde Sleper met een totaaltijd van 1.51,35 als tiende, waarmee ze een reuzenstap richting de Winterspelen in China zet.

Met die klassering voldoet de 28-jarige Sleper namelijk aan de eis van sportkoepel NOC*NSF om bij tenminste één wereldbekerwedstrijd bij de beste twaalf te eindigen.

Om zich definitief te plaatsen voor de Spelen in Peking, moet Sleper nog wel aan de internationale eis voldoen. Op 16 januari moet ze bij de zes beste monobobatleten horen, die zich nog niet hebben gekwalificeerd door een gecombineerde ranking met bijvoorbeeld de tweemansbob.

Bekijk hier de tweede run van Sleper.

Monobobster Sleper zet reuzenstap richting Winterspelen in Peking

De Duitse Laura Nolte en de Amerikaanse Elana Meyers Taylor waren de besten tijdens de eerste run. Zij noteerde beiden een tijd van 55,25. De Amerikaanse Kaillie Humphries zette de derde tijd neer.

Sleper klokte met 55,74 de dertiende tijd. De voormalig discus- en speerwerpster moest in een van de laatste bochten alle zeilen bijzetten om haar slee recht te houden en daalde verder zonder grote problemen af.

In oktober trainde Sleper al op de olympische baan in Peking tijdens een testevenement. Toen ze terug was in Nederland vertelde ze over haar ervaring.

Monobobber Sleper trainde drie weken op olympische baan: 'Fantastisch'

In de tweede manche verbeterde Sleper zich, met een tijd van 55,61. Daarmee deed ze het beter dan haar directe concurrenten, wat haar overall een top 10-klassering opleverde.

Meyers Taylor daalde de tweede keer in exact dezelfde tijd af (55,25) als de eerste keer en pakte daarmee het goud. Humphries pakte het zilver en de Duitse Nolte moest genoegen nemen met een bronzen medaille.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl