Yade Lauren won de prijs voor beste vrouwelijke artiest
NOS Nieuws

Yade Lauren en Kevin grote winnaars FunX Music Awards

Zangeres Yade Lauren en rapper Kevin zijn de grote winnaars van de FunX Music Awards. De twee vielen allebei vier keer in de prijzen, onder meer voor artiest van het jaar.

De achtste editie van de FunX-awardshow voor jonge muzikanten was in AFAS Live in Amsterdam. Er mochten 1250 fans bij aanwezig zijn, die vanwege de coronaregels op een vaste plek moesten zitten.

De 22-jarige Yade Lauren, wier muziek op Spotify vele tientallen miljoenen keren is gestreamd, won ook een award voor beste zanger. Samen met Kevin won ze bovendien de prijs voor het beste nummer (Praat Met Mij, ook met rapper Idaly) en de beste samenwerking.

Die laatste prijs wonnen de twee voor hun gezamenlijke hit Samen:

Dit jaar werd voor de tweede keer op rij de FunX Power Award uitgereikt, bedoeld voor iemand die een belangrijke maatschappelijke bijdrage heeft geleverd aan de jonge doelgroep van de publieke radiozender. Die prijs ging dit jaar naar rapper en presentator Défano Holwijn, vanwege zijn initiatief FC Avondklok, een online programma voor jongeren.

Verder vielen onder meer de hiphopgroep Broederliefde, dj Wef, Josylvio en Lijpe in de prijzen. Er waren optredens van onder anderen Boef en Numidia Cho.

De rappers Josylvio en Lijpe wonnen een award voor beste video:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl