In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Ontruimingen om brand in loods Capelle aan den IJssel

Op een bedrijventerrein in Capelle aan den IJssel is een grote brand uitgebroken. Het vuur begon in een loods met elektrische deelscooters en sloeg over naar het pand ernaast. Beide panden worden als verloren beschouwd.

Twee mensen zijn lichtgewond geraakt, vermoedelijk doordat ze rook hebben ingeademd. Een van hen is naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de regionale omroep Rijnmond zijn vijftig woningen in de omgeving ontruimd.

Het vuur brak rond 21.00 uur uit in de loods aan de Radarstraat en verspreidde zich snel:

Enorme brand in loods met elektrische scooters in Capelle a/d IJssel

De brandweer spoot woningen ertegenover nat om te voorkomen dat die ook zouden worden getroffen.

Vanwege de vele rook werd in de omgeving een NL-Alert verstuurd. De politie reed rond en riep op om ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te zetten.

In de Radarstraat zitten veel autodealers. Ooggetuigen zeggen tegen Rijnmond dat meerdere eigenaren met man en macht hun voertuigen naar buiten reden om ze te sparen.

In de loods waren veel accu's opgeslagen. De brandweer haalt die met een shovel uit het pand en doet ze in een grote container met water. Dat duurt naar verwachting nog tot in de loop van de ochtend.

Volgens burgemeester Oskam zijn bij de brand giftige stoffen vrijgekomen. De concentratie hiervan moet nog worden gemeten. Hij zegt dat er een onderzoek komt naar de vergunningen die het bedrijf heeft voor het opslaan van accu's.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl