Ajax kampioen na zege op Twente

Ajax is voor de dertigste keer kampioen van Nederland. De Amsterdammers wonnen met 3-1 van FC Twente.

Het team van Frank de Boer kwam in de 22ste minuut op voorsprong via een fraaie treffer van Siem de Jong, die de bal op de linkerflank met zijn linkervoet achter Nikolay Michailov volleerde.

Kort na rust kopte Denny Landzaat de bal, na een voorzet van Gregory van der Wiel, pardoes achter Michailov (2-0), maar nog binnen de minuut maakte Theo Janssen de aansluitingstreffer.

Twente, dat aan een gelijkspel genoeg had om de titel te prolongeren, kreeg vervolgens nog veel kansen op de gelijkmaker, maar Kenneth Vermeer liet geen bal meer door. In de 78ste minuut besliste De Jong het treffen. Na een prachtig passje van Christian Eriksen tikte hij de bal langs Michailov.

2004

Het is de eerste titel voor Ajax sinds 2004. Van de huidige selectie maakte alleen Maarten Stekelenburg - die vanwege een duimblessure deze keer moest toekijken - die triomf mee.

Twente tweede

Door het 0-0 gelijkspel van PSV bij Groningen eindigt Twente als tweede met 71 punten. PSV is derde met 69 punten.