1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Sport

Ehrens boos na ontslag, maar KNHS blijft erbij: 'De prik is uit de cola'

Ehrens: 'Om zo afgeserveerd te worden, dat doet pijn'

Er is niet één ding wat geleid heeft tot het ontslag van Rob Ehrens, zegt paardensportbond KNHS daags nadat ze bekendmaakten de bondscoach van de springruiters vanaf 1 januari te laten gaan. Maar op de vraag waar het dan aan ligt, blijft het lang stil.

"Het is een optelsom van heel veel facetten", zegt Iris Boelhouwer, directeur topsport van de Nederlandse hippische bond, uiteindelijk. "Of zoals iemand het treffend omschreef: de prik is uit de cola." Ehrens zelf vindt dat lastig te begrijpen. "Als men iets anders wil, sta ik voor alles open."

Teleurstelling

De 64-jarige Limburger stond zestien jaar lang aan het roer bij de springruiters en boekte vele successen. Afgelopen zomer veroverde hij in Tokio nog olympisch brons met ruiter Maikel van der Vleuten, die zegt "een beetje teleurgesteld" te zijn in de bond.

"De KNHS heeft best een hard besluit genomen. Hij is altijd een goede en gemotiveerde bondscoach geweest. Ik begreep dat ze over een aantal punten niet tevreden waren, maar er had best een keer vaker overleg geweest kunnen zijn."

ANP
Jeroen Dubbeldam en Rob Ehrens

Contact met Van der Vleuten heeft de KNHS niet gezocht, zegt de topruiter. En ook Jeroen Dubbeldam, met wie Ehrens in 2014 WK-goud veroverde, heeft niet met de KNHS gesproken. "Ik heb wel begrepen dat de chemie met de huidige topruiters minder was dan ik altijd had," vertelt de ruiter desgevraagd.

Het zal een van de redenen zijn dat de KNHS het nu tijd vindt voor "een frisse wind en een nieuw elan", zoals Boelhouwer het noemt. Wie voor die frisse wind zal moeten gaan zorgen, is nog niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl