Sven Kramer
NOS Schaatsen

Kramer traint liever en meldt zich af voor alle wereldbekerwedstrijden

Sven Kramer komt voorlopig niet in actie bij de wereldbekerwedstrijden schaatsen. Kramer, die komend weekend in Stavanger de 10.000 meter zou rijden, geeft de voorkeur aan trainen na een teleurstellend weekend in Polen. Kramer komt pas eind december tijdens het OKT pas weer in actie in wedstrijdverband.

Kramer eindigde vrijdag op een zorgelijke negende plaats in de B-groep van de 5.000 meter. Toen gaf hij al aan: "Even evalueren en kijken wat we doen."

Extra trainen dus. Kramer maakte weliswaar ook deel uit van de ploeg die op de ploegenachtervolging het goud won, maar gaf daarna nogmaals aan dat vrijdag "niet om over naar huis te schrijven" was. "En dat is een understatement." Ook liet hij nadrukkelijk in het midden of hij in Noorwegen de 10.000 meter zou rijden.

Kramer wordt negende op de 5.000 meter in B-groep

Kramer wordt in Stavanger op de 10.000 meter vervangen door Kars Jansman. De langste afstand staat dit najaar alleen in Stavanger op het programma, de overige drie keer wordt de 5.000 meter verreden. De ploegenachtervolging staat in Noorwegen net als de 5.000 meter niet op de planning.

Van Beek vervangt De Jong

Antoinette de Jong laat in Stavanger de 1.000 meter schieten, maar reist wel af naar Noorwegen. De Jong komt namelijk wel in actie op de 5.000 meter, die op dezelfde dag gepland staat. Lotte van Beek is haar vervanger op de 1.000 meter.

Verder zijn de vier schaatsers en zes stafleden van de Japanse ploeg die afgelopen weekend in quarantaine zaten in het Duise Inzell negatief getest en afgereisd naar Noorwegen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl