Andries Knevel werkte sinds 1978 bij de EO EO

Andries Knevel stopt na 43 jaar als presentator bij de Evangelische Omroep. De EO en de 69-jarige Knevel nemen per 1 december "in dankbaarheid afscheid van elkaar", laat de omroep weten.

Zowel de EO als Knevel zegt erop te vertrouwen "dat Andries zijn passies vanaf 2022 op andere manieren vorm zal weten te geven". Op Twitter schrijft de presentator "met dankbaarheid en weemoed" terug te kijken "op 43 intense en prachtige jaren".

Knevel ging een aantal jaar geleden al met pensioen, maar bleef op basis van tijdelijke contracten nog wel programma's maken. Hij begon in 1978 bij de omroep. Naast presentator was hij er ook jarenlang medebestuurder. Hij maakte programma's als Het Elfde Uur, Knevel op Zaterdag en de latenighttalkshow Knevel & Van den Brink.

Black gospel concert

"Andries heeft de EO kleur gegeven door vanuit zijn geloof het maatschappelijk debat te voeren", zegt EO-directeur Arjan Lock. "Geleid door zijn grote betrokkenheid op samenleving, kerk en wetenschap voerde Andries in Andries en Andries en de Wetenschappers intrigerende gesprekken met wetenschappers, medegelovigen op pioniersplekken en andersdenkenden." Voor het afscheid organiseert de EO een klassiek black gospel concert.

Knevel noemt de jaren bij de EO "een prachtige en intense periode" uit zijn leven. "Werken voor de EO was voor mij ook vooral bezig zijn voor het Koninkrijk van God. Dat werk zal, bij leven en welzijn, op een andere wijze mijn passie blijven houden."

STER reclame