Daan Melleé
NOS NieuwsAangepast

Arrestatieteam pakt verdachte op voor moord op Daan Mellée uit Enschede

De politie in Enschede heeft een verdachte opgepakt voor de moord uit 2018 op Daan Mellée. De 26-jarige man werd ruim drie jaar geleden dood aangetroffen in zijn huis aan Het Oosterveld, in het zuiden van Enschede. Hij was door schoten om het leven gebracht.

Er werden in de loop van de tijd diverse mensen aangehouden, maar die kwamen ook weer op vrije voeten. In juli van dit jaar werd een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor een tip die de zaak zou oplossen. Of dat heeft geleid tot de arrestatie van vanochtend is niet duidelijk.

De politie meldt dat de arrestant een man van 38 is. Hij is vanochtend vroeg door een arrestatieteam aangehouden in zijn woning in de Benelux. Daarbij werd zijn deur opengebroken.

De politie brak de deur van een appartement open voor de arrestatie

De politie spreekt op Twitter van "een doorbraak in het onderzoek". In het huis van de verdachte en op andere plekken in Enschede en Glanerbrug is huiszoeking gedaan. Daarbij zijn diverse goederen in beslag genomen. Volgens RTV Oost is de verdachte een kennis van het slachtoffer.

De ouders van Mellée zijn blij met de nieuwe ontwikkelingen. "Jarenlang ben je bezig om dit een plekje te geven. En dat lukt deels. Tegelijk hoop je dat ze een boef weten te vinden. Maar als het dan zover is, staat je leven ineens weer helemaal op de kop", zegt zijn moeder tegen de regionale omroep. Ze hopen dat er meer bekend wordt over wat er precies is gebeurd.

Wat het motief voor de moord was, is niet duidelijk. Vast staat wel dat Mellée een turbulent leven leidde. Hij zat jarenlang in het criminele milieu en was verslaafd aan drugs. Hij zou vlak voor zijn dood ruzie hebben gehad met zijn vriendin, vermoedelijk over drugs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl