NOS NieuwsAangepast

Australiër 'plankte' één keer te vaak

Internethypes kunnen leuk en spannend maar ook dodelijk zijn. Dat blijkt nu in Australië een 20-jarige jongen is omgekomen bij 'planking'. Daarbij maken internetters op zo vreemd mogelijke plaatsen foto's van zichzelf, terwijl ze zo stijf als een plank liggen. Deze jongen probeerde dat te doen op het randje van zijn balkon op de zevende verdieping, maar viel naar beneden.

De 20-jarige Acton Beale viel 's ochtends vroeg om half vijf van het randje, waar hij met zijn gezicht naar beneden op lag. Hij werd nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. Beale zou na het stappen op weg naar huis samen met een vriend foto's hebben genomen op verschillende plaatsen in de stad. De ultieme foto moest die op het balkon worden.

De politiechef van Brisbane zei na het incident dat hij dit al vreesde vanwege de populariteit van planking in Australië. "Dit is waar we altijd al bang voor waren." Hij waarschuwde mensen voor onnodige risico's voor de perfecte foto. Vorige week werd in Gladstone nog een man opgepakt, omdat hij op de kofferbak van een politiewagen 'plankte'.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl