De ambulance en de auto zijn frontaal op elkaar gebotst
NOS NieuwsAangepast

Drie jongens (15 en 16) omgekomen bij botsing met ambulance

Bij een frontale botsing tussen een ambulance en een personenauto in Helmond zijn drie minderjarigen om het leven gekomen. Het gaat om twee jongens van 15 en 16 uit Eindhoven en een 16-jarige jongen uit Nuenen. Die laatste bestuurde de auto, meldt de politie.

Een vierde inzittende, een jongen van 15 uit Eindhoven, raakte zwaargewond. Van wie de auto was en hoe de tieners aan het voertuig kwamen, is niet bekendgemaakt. Naast het wrak is een fles lachgas gevonden. Onderzocht wordt of die een rol heeft gespeeld bij het ongeluk.

Een politiewoordvoerder zegt dat de personenauto waarschijnlijk op de verkeerde weghelft was terechtgekomen en vervolgens kort na middernacht botste op de ziekenwagen. Die had net een melding achter de rug en was, zonder patiënten, op weg naar een ambulancepost.

Dit zijn beelden van na het ongeluk:

Drie jongens omgekomen bij frontale botsing met ambulance in Helmond

Bij het ongeluk liepen ook twee ambulancemedewerkers verwondingen op. Zij zijn, net als de jongen van 15, naar het ziekenhuis gebracht. De verwondingen van de ambulancemedewerkers lijken volgens de politie mee te vallen, maar ze zijn wel ter observatie opgenomen.

De plek waar de botsing was, de Heeklaan in Helmond, is na het ongeluk afgezet. Beide voertuigen zijn voor nader onderzoek in beslag genomen en worden weggetakeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl