NOS Sport

Basketbalsters starten EK-kwalificatie met ruime zege op Ierland

Basketbalsters starten EK-kwalificatie met ruime overwinning op Ierland

De Nederlandse basketbalsters zijn hun jacht op een EK-ticket gestart met een ruime zege op Ierland. In Amsterdam zegevierde de formatie van de kersverse bondscoach Julie Barennes met 82-60.

De basis voor de overwinning werd in het eerste kwart gelegd. In no-time stond er een 10-2 voorsprong op het bord, die uitgebreid werd naar een 31-10 tussenstand. Vooral Laura Cornelius en Emese Hof, beiden actief in de sterke Spaanse competitie, waren op dreef.

In de daaropvolgende drie kwarten stokte de Nederlandse motor enigszins, al was de Ierse tegenstand te gering om in de problemen te komen. Na een 46-25 ruststand werd het uiteindelijk dus 82-60. Kourtney Treffers (18) en Cornelius (14) waren het meest trefzeker.

Bekijk hieronder interviews met Barennes en Cornelius.

Qua resultaat een prima begin voor Barennes. De 35-jarige Française werd in oktober aangesteld als opvolgster van Hakim Salem. Barennes is tevens clubcoach bij de Franse kampioen Basket Landes.

Zondag speelt Nederland in Minsk tegen Wit-Rusland, dat favoriet is voor de groepszege. De Wit-Russische vrouwen versloegen vanavond Tsjechië met 66-60.

De tien groepswinnaars en de vier beste nummers twee gaan naar het EK. Nederland nam in 1989 voor het laatst deel. Toen eindigde het als zesde in Bulgarije.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl