ANP

Tussen Polen en Wit-Rusland staat een groep migranten die via de landen Europa hopen binnen te komen. Een deel van hen blijkt van Irakees-Koerdische afkomst te zijn. Freelancejournalist Wladimir van Wilgenburg werkt in Erbil in Noord-Irak en vertelt waarom deze groep vlucht.

Bloemen, bomen en wilde dieren. Wie wil nou niet als boswachter werken? Maar is het beroep wel echt zo romantisch? Wim Huijser schreef er een boek over en beantwoordt de vraag: hoe is het om anno 2021 boswachter te zijn.

Geneeskundestudent van het jaar Yara Dixon onderzocht het taboe op hevig bloedverlies bij menstruatie. Ze vertelt waarom het een taboe is en wat zij er tegen doet.

De Elfde van de Elfde is een belangrijke dag voor de carnavalsvierder. Voor de tweede keer op rij niet gaat het niet door, door corona. Voor het Oog maakte zanger en liedschrijver Frans Pollux een column over wat carnaval betekent voor de vierders.

Deze aflevering van Het Beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Casper Meijer of Jonna ter Veer en hun gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: Elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

STER reclame