Nadal en Djokovic in finale Rome

Aangepast op

Rafael Nadal en Novak Djokovic, vorige week finalisten in Madrid, staan ook in Rome tegenover elkaar in de finale.

De als eerste geplaatste Nadal klopte de als zestiende ingeschaalde Richard Gasquet met 7-5, 6-1 en Djokovic, nummer twee op de plaatsingslijst, was de als vierde geplaatste Andy Murray met 6-1, 3-6 en 7-6 (2) de baas.

Nadal en Gasquet stonden voor de negende keer tegenover elkaar en net als in de voorgaande acht duels trok de Spanjaard aan het langste eind. De mondiale nummer één had het echter lange tijd niet makkelijk. Zijn service liep stroef en pas nadat hij zijn Franse opponent op 5-5 had gebroken, kon hij domineren in de rally.

"Ik ben blij dat ik toch in de finale sta", zei Nadal, die door een virus zijn normale niveau niet haalde in Rome.

Murray maakt het Djokovic lastig

Djokovic had het tegen Murray veel lastiger. De Serviër leek voor het eerst dit jaar een partij te gaan verliezen, maar ook in zijn 36ste optreden in 2011 stapte hij als winnaar van de baan.

De spectaculaire partij vergde fysiek het uiterste van beide spelers. Djokovic strompelde meer dan eens van uitputting over de baan, maar in de derde set wist hij desondanks twee keer terug te komen van een break achterstand, mede dankzij een dubbele fout van de Brit Murray.

In de tiebreak liep Djokovic snel uit. Hij sloot af in stijl: met twee fraaie lobjes, volgend op twee stopvolley's. Vorige week won Djokovic in de finale van Madrid in straight sets van Nadal.