Steven Berghuis is er in de komende interlandperiode niet bij
NOS Voetbal

Berghuis, Drommel en Timber melden zich af bij Oranje; Cillessen keert terug

Steven Berghuis, Joël Drommel en Jurriën Timber hebben zich afgemeld bij het Nederlands elftal, dat deze en volgende week de laatste WK-kwalificatiewedstrijden speelt. Bondscoach Louis van Gaal heeft Steven Bergwijn, Jasper Cillessen en Devyne Rensch opgeroepen als hun vervangers.

De Ajacieden Berghuis en Timber kampen met blessures, PSV-keeper Drommel is ziek.

Cillessen, voormalig eerste doelman van Oranje, zit voor het eerst bij de selectie sinds hij voor het EK van afgelopen zomer afhaakte vanwege een coronabesmetting. De 32-jarige keeper van Valencia kwam vervolgens niet in de plannen voor van bondscoach Van Gaal.

Justin Bijlow en Mark Flekken zijn de twee andere doelmannen bij Oranje. Tim Krul zat nog wel in de voorlopig selectie, maar viel af voor de definitieve selectie.

De plek van Rensch in de selectie van Jong Oranje wordt ingenomen door Wouter Burger. De speler van FC Basel is voor het eerst opgeroepen.

Montenegro en Noorwegen

Oranje speelt komende zaterdag in Podgorica tegen Montenegro. Dinsdag 16 november staat in Rotterdam de laatste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen op het programma.

Oranje is koploper met een voorsprong van twee punten op Noorwegen. Alleen de winnaar van de groep plaatst zich rechtstreeks voor het WK in Qatar.

De stand in de groep van Oranje

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl