Abdelhak 'Appie' Nouri
NOS Voetbal

Familie Nouri bereikt akkoord over schadevergoeding met Ajax

  • Jitse Bos

  • Jitse Bos

De familie Nouri heeft na ruim vier jaar steggelen overeenstemming bereikt met Ajax over een schadevergoedingsregeling. Daarmee is een arbitragezaak van de baan.

Abdelhak Nouri zakte op 8 juli 2017 in elkaar tijdens een oefenduel met Werder Bremen. Een emotionele Ajax-directeur Edwin van der Sar erkende namens Ajax een jaar later dat de behandeling op het veld in het Oostenrijkse Mayrhofen tekort had geschoten, waardoor de destijds 20-jarige middenvelder ernstige en blijvende hersenschade opliep.

Tot een schadevergoedingsregeling kwamen beide partijen daarna echter niet.

Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax

Het leek er lange tijd op dat een arbitragezaak duidelijkheid moest gaan brengen. Op 21 januari van dit jaar spande de familie die aan, nadat de gesprekken met Ajax en advocaten niet tot een oplossing hadden geleid. Deze zaak zou in oktober moeten dienen.

Bedrag wordt niet bekendgemaakt

Het betreft de kosten van zijn verzorging, het verlies van zijn verdienvermogen en de vergoeding van immateriële schade in de vorm van smartengeld. Het bedrag waarover overeenstemming is bereikt zal niet bekend worden gemaakt.

"De tekortkomingen hebben tot gevolg dat Abdelhak permanent afhankelijk is van de zorg van anderen en dat hij niet heeft kunnen laten zien hoe zijn veelbelovende loopbaan als voetballer zich zou hebben ontwikkeld", lieten zijn advocaten John Beer en Lucas Hogeling eerder dit jaar weten.

De neurologische situatie van Abdelhak Nouri is onveranderd. Sinds hij thuis wordt verzorgd gaat het wel beter met hem. De verzorging is intensief, nog altijd dag en nacht. Nouri is rustig, maar ook alert. Hij kan emoties laten zien (lachen en huilen) en communiceren lukt met gezichtsuitdrukkingen.

Akkoord tussen Ajax en familie Nouri: 'Opluchting bij beide partijen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl