NOS Voetbal

Napoli eert Maradona komende wedstrijden met speciaal shirt

De Italiaanse voetbalclub Napoli gaat de komende wedstrijden in de Serie A met een afbeelding van Diego Maradona op het shirt spelen. De beeltenis van de Argentijnse grootheid is als een soort vingerafdruk op de voorzijde van het shirt geplaatst.

Maradona overleed vorig jaar op 25 november, maar de Argentijn was bij leven al een legende in de Zuid-Italiaanse stad waar hij tussen 1984 en 1991 speelde. Hij bezorgde Napoli in 1987 en 1990 de enige twee landstitels in de clubhistorie.

Zijn rugnummer, 10, wordt door de club al jaren niet meer uitgereikt. Na zijn dood werd ook het stadion in Napels naar Maradona vernoemd.

Drie kleuren

De shirts worden verkocht in drie verschillende kleuren. In totaal zijn er slechts 1926 exemplaren per kleur beschikbaar. Daarmee verwijst Napoli naar het jaar waarin de club werd opgericht. Een deel van de opbrengst gaat naar goede doelen.

De spelers van Napoli, momenteel gedeeld koploper in Italië met AC Milan, zullen het nieuwe shirt dragen in de thuiswedstrijd tegen Hellas Verona (zondag), het uitduel met Inter (21 november) en het treffen op eigen veld met Lazio (28 november).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl