Verbrande voertuigen in de omgeving van de ontplofte tankwagen
NOS NieuwsAangepast

Minstens 99 doden door ontplofte tankwagen in Sierra Leone

In Freetown, de hoofdstad van Sierra Leone, zijn zeker 99 mensen om het leven gekomen toen een tankwagen ontplofte. Ook zijn er meer dan honderd gewonden, hebben de autoriteiten van het West-Afrikaanse land bekendgemaakt. De verwachting is dat het aantal slachtoffers verder zal stijgen.

De ontploffing was gisteravond in een buitenwijk van Freetown. De vrachtwagen kwam op een druk kruispunt in botsing met een ander voertuig.

Mensen probeerden daarna brandstof uit de vrachtwagen te halen, die vervolgens explodeerde. Door het vuur vlogen ook omliggende gebouwen in brand.

Beelden van voor en na de explosie:

Tientallen doden bij explosie tankwagen in Sierra Leone

Op beelden van plaatselijke media is te zien dat zwaar verkoolde lichamen in de omgeving van de vrachtwagen liggen. Reddingswerkers zijn op zoek naar meer slachtoffers. Volgens een verslaggever van persbureau Reuters lekt er nog altijd brandstof uit de verwoeste tankauto en proberen de politie en militairen toeschouwers op afstand te houden.

Vaker dergelijke ongelukken

Vicepresident Mohamed Juldeh Jalloh brengt vandaag een bezoek aan de rampplek. President Julius Maada Bio is in Glasgow voor de klimaattop en laat via Twitter weten diep geschokt te zijn. Hij betuigt zijn medeleven met de nabestaanden en belooft dat zijn regering er alles aan zal doen om hen te helpen.

Dergelijke ongelukken gebeuren vaker op het Afrikaanse continent en niet zelden komen daarbij tientallen mensen om het leven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl