Jonge verdediger Hilgers bezorgt Twente met eerste goal winst in Twentse derby

Bekijk de samenvatting van FC Twente - Heracles Almelo

FC Twente heeft zich tot winnaar gekroond van de Twentse derby. Er werd thuis met 1-0 gewonnen van Heracles Almelo. Door de zege haakt de ploeg van Ron Jans aan in de subtop van de eredivisie. Rivaal Heracles moet zich zorgen maken en staat nog maar net boven de degradatiestreep.

Twente kende een droomstart in De Grolsch Veste. Mees Hilgers breekt dit seizoen door bij Twente en maakte tegen Heracles zijn eerste doelpunt. De 20-jarige verdediger was na vijf minuten mee naar voren geslopen en frommelde de bal uit een vrije trap met wat geluk het doel in.

Hilgers van jeugdspeler tot matchwinner in Twentse derby: 'Een droom'

De Tukkers waren oppermachtig, maar verzuimden het overwicht voor rust te vertalen in een grotere voorsprong. Michal Sadilek was het dichtst bij 2-0, maar zijn vrije trap eindigde net naast.

Heracles mak

Heracles speelde mak en wist lang geen kans te creëren. Voor trainer Frank Wormuth reden genoeg om na een halfuur al in te grijpen en Navajo Bakboord naar de kant te halen voor Ismail Azzaoui.

Toeval of niet, na de wissel kroop Heracles heel voorzichtig uit zijn schulp. Op slag van rust kreeg doelman Lars Unnerstall, die na een blessure terugkeerde onder de lat, voor het eerst wat te doen. Hij tikte een goed schot van Rai Vloet naast het doel.

Heracles speelde met meer vuur in de tweede helft, waardoor er eindelijk een echte derby ontstond. Via opnieuw Vloet was Heracles al snel na rust gevaarlijk. De smaakmaker van de Almeloërs ontsnapte aan de aandacht van de FC Twente-defensie, maar zijn schot ging rakelings naast.

Aan de andere kant hield doelman Janis Blaswich even later zijn ploeg in de wedstrijd na een poeier van Daan Rots, die net als zijn jeugdvriend Hilgers zijn doorbraak kent dit seizoen. Met een schitterende reflex wist Blaswich een doelpunt van Rots te voorkomen.

Droom die uikomt

Ondanks een serieus slotoffensief van Heracles bleef het uiteindelijk bij die ene treffer van Hilgers, die zich tot man van de wedstrijd kroonde. "Ik heb hier altijd in de jeugd gespeeld en dat je dan mag scoren in je eerste derby, dat is een droom die uitkomt", zei het blije goudhaantje na afloop.