Go Ahead velt Fortuna na spectaculaire comeback en klimt naar achtste plaats

Bekijk de samenvatting van Go Ahead Eagles - Fortuna Sittard

Het eerste eredivisieduel in ruim een kwart eeuw tussen Go Ahead Eagles en Fortuna Sittard is, op karakter, met 4-3 gewonnen door de Deventenaren. Go Ahead kwam terug van een 1-3 achterstand en klom door de spectaculaire zege naar de achtste plaats in de eredivisie.

Mats Seuntjens tekende uit een vlotte aanval gedecideerd voor de openingstreffer van Fortuna en Ben Rienstra schoof heel bekeken de 0-2 in de hoek. Aan de overkant kopte Osasuna-huurling Marc Cardona slordig naast en Giannis Botos juist heel stijlvol op de lat.

Bekijk hieronder de reacties van trainer Kees van Wonderen en Joris Kramer van Go Ahead Eagles:

Mats Seuntjens
    Mats Seuntjens viert zijn goal voor de camera
    Fortuna viert de 0-2 van Rienstra
    Marc Cardona viert zijn goal
    Tesfaldet Tekie schiet van afstand raak
    Inigo Cordoba en Deroy Duarte

Na de rust miste Cardona een kans, maar zorgde Luuk Brouwers na een misverstand in de defensie van Fortuna voor de 1-2. De hoop leek na een pegel van Tesfaldet Tekie snel weer verdampt, maar Cardona kopte nu wel raak.

Stormloop

Een stormloop leverde via een intikker van Inigo Cordoba de gelijkmaker op en in de slotminuut maakte Joris Kramer met een kopbal uit een corner de comeback compleet.

In blessuretijd had het nog gekker kunnen eindigen en plezieriger voor Fortuna, maar Martin Angha en Arianit Ferati raakten nog de lat.