Cambuur pakt in stromende regen winst bij RKC en doorbreekt slechte serie

SC Cambuur heeft zich weer gemeld in de middenmoot. Na drie nederlagen op rij dreigden de Friezen weg te zakken naar de onderste regionen van de ranglijst, maar die daling werd een halt toegeroepen met een 1-0 zege op bezoek bij RKC Waalwijk.

Bekijk de samenvatting van RKC Waalwijk - SC Cambuur

Al in de achtste minuut kreeg Cambuur een strafschop na een overtreding van Dario Van den Buijs op Doke Schmidt. De inzet van Robin Maulun werd echter gestopt door doelman Etienne Vaessen.

De thuisploeg moest wel noodgedwongen wisselen, omdat Van den Buijs bij het veroorzaken van de strafschop een schouderblessure opliep en niet meer verder kon.

De gemiste strafschop was de opmaat voor een vermakelijke periode met goede kansen voor beide ploegen. RKC was het dichtst bij een treffer, maar Cambuur-speler Mees Hoedemakers wist de bal nog van de lijn te halen, waarna Vurnon Anita de bal naast schoot.

Kallon bezorgt Cambuur zege

Terwijl ook in de tweede helft de regen nog met bakken uit de lucht kwam, droogden de kansen langzaam maar zeker op, maar na iets meer dan uur spelen kwam Cambuur dan toch op voorsprong.

Bekijk hieronder de reacties van de trainers en matchwinner Kallon.

Cambuur had het 'voetballend fantastisch voor elkaar' tegen RKC

Na balverlies van RKC belandde de bal bij Nick Doodeman, die met een strakke voorzet Issa Kallon een niet te missen kans gaf. Jens Odgaard was met een kopbal op de lat dicht bij de gelijkmaker

In de slotfase beleefde Cambuur in steeds slechtere weersomstandigheden nog een paar hachelijke momenten, maar naast een enorme hoeveelheid regen vielen er geen doelpunten meer.