AZ wint met hangen en wurgen van hekkensluiter PEC Zwolle

Bekijk de samenvatting van AZ - PEC Zwolle

AZ heeft in eigen huis een zwaarbevochten zege geboekt op PEC Zwolle. De Alkmaarders wisten een 0-2 achterstand om te buigen in een 3-2 overwinning, maar makkelijk ging dat zeker niet.

De hekkensluiter nam brutaal de leiding in Alkmaar. De wedstrijd was nog geen vijf minuten onderweg of een voorzet van Mark Pabai viel precies goed op het hoofd van PEC-aanvaller Mees de Wit.

Drie keer De Wit

Nog geen tien minuten later deed het duo Pabai/De Wit hetzelfde kunstje gewoon nog een keer. Weer scoorde De Wit met het hoofd (0-2), AZ was gewaarschuwd. Het signaal werd al snel opgepikt door de thuisploeg, want een minuut later was het raak aan de andere kant.

Wéér een doelpunt van een 'De Wit', maar dit keer was het Dani de Wit die voor AZ de aansluitingstreffer maakte. Van een saaie start was allerminst sprake in Alkmaar en de thuisploeg nam daarna de regie in handen.

Het moest ook wel tegen de hekkensluiter, want de ploeg van trainer Pascal Jansen, kent een pijnlijke statistiek: maar liefst vijf van de negen duels heeft het verloren, evenveel als vorig jaar in een heel seizoen.

Mees de Wit viert zijn treffer tegen AZ

Voor rust repareerde AZ nog de schade en kwam het op gelijke hoogte. Uit een hoekschop kopte de Griekse Vangelis Pavlidis de 2-2 binnen. Ook daarna drong AZ aan en kreeg PEC-doelman Kostas Lamprou het voor de thee nog gevaarlijk druk, maar hij hield PEC op de been.

In de kleedkamer kwam AZ tot bezinning en wist het na zo'n vijf minuten in de tweede helft alweer tot scoren te komen. Pavlidis tekende voor de 3-2. Toch was het PEC dat daarna het initiatief nam.

De ploeg van trainer Art Langeler liet zich niet zo makkelijk aan de kant zetten door het tot nu toe slecht presterende AZ, maar doelpunten bleven uit.