NOS NieuwsAangepast

Podcast NOS Buitenland

Beluister de speciale podcast van de Buitenlandredactie van NOS Nieuws, met de belangrijkste, mooiste en interessantste radioreportages uit het buitenland van de afgelopen week.

De podcast is ook te downloaden via de feed en iTunes.

Natuurlijk wordt het wereldnieuws nu gedomineerd door de gebeurtenissen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. In de buitenlandpodcast van de afgelopen week richten wij de blik op andere delen van de wereld (zoals)

In Egypte is sinds de revolutie de kunstsector opgebloeid. Protestbandjes treden overal op. Sander van Hoorn bezoekt een jazzclub in Cairo.Kysia Hekster over de jaarlijkse militaire parade in Rusland op de Dag van de Overwinning, waarop de Russen vieren dat ze 66 jaar geleden Nazi-Duitsland versloegen.Pakistan kan in de ogen van het westen, zeker na de ontdekking van terrorist Osama bin Laden, bekend staan als het gevaarlijkste land ter wereld; De Nederlandse ondernemer Joachim Westerveld denkt daar anders over. Hij woont al vijf jaar in Pakistan en zet daar melkveehouderijen op met koeien uit Australië. Wilma van der Maten bezocht een van de supermoderne melkveehouderijen die Westerveld heeft opgezet.Nicole le Fever gaat langs bij een groep ondergedoken Syrische mannen in Jordanie. Ze kunnen niet terug naar Syrie, want daar worden ze opgepakt. In Turkije dreigt een milieuramp, nadat de dijken rond een meer vol afvalwater met het zeer dodelijk cyaankali zijn doorgebroken. Bram Vermeulen bezoekt de dijken en een dorp in de buurt.

De podcast is te beluisteren aan de rechterkant van deze pagina.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl