Michel Rog neemt ontslag als wethouder van Haarlem
In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Haarlemse wethouder neemt ontslag na kritiek op coronapas

De Haarlemse wethouder Michel Rog (CDA) neemt ontslag. Rog kwam onlangs in de problemen toen hij om "principiële redenen" zijn QR-code niet wilde laten zien bij een wijkraadsvergadering.

Hij steunde ook de inmiddels afgetreden staatssecretaris Mona Keijzer bij haar kritiek op de coronapas.

In een debat in de Haarlemse gemeenteraad kwam zijn houding de wethouder op een motie van afkeuring te staan. Die motie op zich is geen reden om af te treden, maar Rog doet het nu toch, meldt NH Nieuws.

"De harde toon in het debat heb ik het afgelopen reces laten bezinken. Ik stel voor mezelf vast dat ik onvoldoende vertrouwen ervaar om in dit team van wethouders mijn werk in onze gemeente effectief voort te kunnen zetten. Dat betreur ik enorm", schrijft hij op Twitter.

Rog, voormalig Tweede Kamerlid voor het CDA, is net geen jaar wethouder van financiën, sport en openbare ruimte in Haarlem geweest.

Toen Mona Keijzer op 27 september werd gedwongen af te treden, verstuurde hij direct een bericht op Twitter waarin hij haar steunde. "Zonde dat Mona Keijzer de landelijke politiek verlaat. Respect! Als mede-CDA'er helemaal eens: de coronapas leidt tot tweedeling in de samenleving, staat op gespannen voet met vrijheidsrechten en is niet proportioneel", zei hij toen.

Begin deze maand kwam Rog opnieuw in het nieuws toen hij per mail contact zocht met Hans Pos, voorzitter van een Haarlemse wijkraad. De wijkraad vergaderde in een horecagelegenheid. "In die mail stond dat hij om principiële redenen zijn QR-code niet wilde laten zien bij de vergadering", aldus Pos. Die kwestie leidde tot het debat in de Haarlemse gemeenteraad waarin Rog een motie van afkeuring aan zijn broek kreeg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl