Alexander Isak de gevierde man bij Real Sociedad

Real Sociedad weer koploper dankzij Isak en doelman Ryan, Atlético morst punten

Real Sociedad heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van Real Madrid en Sevilla van woensdag. De Basken boekten in de stromende regen een zwaarbevochten 2-0 zege bij Celta de Vigo en zijn weer koploper in de Spaanse competitie.

Alexander Isak (ex-Willem II) tekende kort na rust voor de eerste treffer van de wedstrijd door uit een rebound te scoren. Aanvankelijk werd de goal afgekeurd wegens buitenspel van Adnan Januzaj, maar die constatering bleek foutief.

Ryan blinkt uit

In de slotfase maakte Aritz Elustondo uit een corner een einde aan de illusies van Celta de Vigo, dat gedurende het duel meerdere kansen liet liggen. La Real-sluitpost Mathew Ryan keepte echter formidabel en hield zijn doel schoon.

Zondag treft Real Sociedad in de immer beladen Baskische derby aartsrivaal Athletic Club.

Stand in La Liga

Regerend landskampioen Atlético Madrid liep averij op bij laagvlieger Levante: 2-2.

Met een vroege goal brak Antoine Griezmann de wedstrijd open. De Fransman kopte raak op aangeven van Felipe. Voor Griezmann was het zijn eerste competitietreffer voor Atletí in zijn tweede periode bij de club.

Vlak voor rust maakte Levante gelijk, nadat Luis Suárez in de zestien een overtreding had gemaakt op Ruben Vezo. De strafschop werd binnengeschoten door Enis Bardhi.

Antoine Griezmann

Een kwartier voor tijd leek de net ingevallen Matheus Cunha zich tot matchwinner te kronen. De Braziliaan scoorde voor het eerst in dienst van Atletí, na zijn komst van Hertha BSC in de zomer.

Maar na rood voor trainer Diego Simeone (2x geel) kreeg Atlético Madrid nog meer tegenslag te verwerken. Na hands van Renan Lodi ging de bal op de stip. Voor Bardhi opnieuw een koud kunstje.

De ontmoeting tussen Granada en Getafe (1-1) kende een bizar moment. Luis Suárez, de Colombiaanse naamgenoot van de oud-Ajacied en huidig Atlético-aanvaller, schoot namens Granada diep in de tweede helft een penalty bijna uit het stadion.