Beeld van de aanhouding, die de marechaussee vrijgaf
NOS Nieuws

Marechaussee houdt 7 militairen aan op Curaçao op verdenking van drugsgebruik

De Koninklijke Marechaussee heeft in een lopend onderzoek op Curaçao zeven militairen aangehouden die worden verdacht van bezit en gebruik van verdovende middelen. De zeven mannen worden verdacht van het bezit en gebruik van onder meer cocaïne, meldt de marechaussee.

Vorige week werd een 33-jarige inwoner van Curaçao aangehouden, na gezamenlijk onderzoek van de lokale politie en de marechaussee. De man wordt verdacht van drugshandel in uitgaansgelegenheden, aan burgers en militairen, en onderhield volgens de marechaussee contact met de zeven militairen die vandaag aangehouden zijn. In de slaapkamers van de mannen op de legerbasis zijn daarna sporen van cocaïne aangetroffen, zegt een woordvoerder. De mannen zijn tussen de 22 en 40 jaar oud.

Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten

Het onderzoek wordt nu voortgezet door het team militaire politiezorg van de Koninklijke Marechaussee, onder leiding van het Openbaar Ministerie op Curaçao. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Op het eiland is het gebruikelijk dat de marechaussee met de lokale politie samenwerkt om drugsgebruik en -handel tegen te gaan in de uitgaansgebieden, zegt de woordvoerder. Curaçao telt zo'n 155.000 inwoners, onder wie enkele honderden Nederlandse militairen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl