Botic van de Zandschulp heeft op het indoortoernooi van Sint-Petersburg de tweede ronde bereikt. De nummer 69 van de wereld deed dat zonder al te veel moeite ten koste van de Japanner Yoshihito Nishioka (ATP-82): 6-2, 6-2.

@EuroTennisOpen

De 26-jarige Van de Zandschulp brak zijn opponent in de vierde game en pakte met twee lovegames op rij de openingsset. Toen hij de even oude Nishioka voor een derde keer een opslagbeurt afpakte, leek het pleit wel beslecht.

De Japanner stribbelde nog even tegen, maar het bleek uitstel van executie. Van de Zandschulp brak hem nog twee keer en verzilverde na 75 minuten direct zijn eerste matchpoint.

In de volgende ronde treft Van de Zandschulp de Amerikaan Sebastian Korda, de nummer 38 van de wereld. De twee troffen elkaar niet eerder.

Volgende week Parijs

Sinds zijn verrassende kwartfinaleplaats bij de US Open boekt Van de Zandschulp bescheiden resultaten. Hij won een wedstrijd in de Davis Cup en bereikte de tweede ronde in Indian Wells en Antwerpen.

Volgende week is het masterstoernooi in Parijs. Daar zijn weer veel punten te verdienen voor Van de Zandschulp, als hij de kwalificaties tenminste doorkomt.

10.000 tennisbanen, maar jarenlang weinig internationaal succes; hoe kan dat?

STER reclame