NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: Asielzoekers vast in Polen, zaak van het zelfdodingsmiddel en 'De Lesbische Liga'

Duizenden asielzoekers zitten vast in Poolse bossen. Ze worden tegengehouden door grenswachters en komen niet verder. Tineke Strik, Europarlementariër van GroenLinks, ging naar Polen. In deze podcast vertelt ze hoe haar bezoek verliep.

'Het wonder van de hbs'. Zo heet het nieuwe boek van schrijver en onderwijzer Jan Blokker jr. Hij heeft talloze onderwijshervormingen van dichtbij meegemaakt, maar de hbs is er één die slaagde.

De rechtszaak tegen de 28-jarige Alex S. is begonnen. Hij verkocht een zelfdodingsmiddel waaraan zeker vijftien mensen zijn overleden. Zijn er (strafrechtelijke) grenzen overschreden? Dat besprak filosoof en 'levenseindeconsulent' Ton Vink afgelopen week in het Oog.

En de podcast van 3FM en NTR 'De Lesbische Liga' heeft een Dutch Podcast Award gewonnen. In het Oog een gesprek met de makers Vera Siemons en Annefleur Schipper.

Je kunt deze aflevering van Het Beste uit het Oog hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Casper Meijer of Jonna ter Veer en hun gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: Elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl